Uw pensioen

PENSIOENSPAREN

Pensioensparen

Wist u dat het wettelijk pensioen nog niet de helft bedraagt van uw huidig netto inkomen?

Een extraatje om uw levensstandaard te kunnen behouden is daarom geen overbodige luxe.

Een pensioenspaarverzekering is een voordelige formule om op een volstrekt veilige manier uw wettelijk pensioen aan te vullen.

Het is voordelig omdat u geniet van 30% fiscaal voordeel (+gemeentebelasting)! Daarenboven wordt er een voordelige eindbelasting geheven. Dankzij deze éénmalige anticipatieve heffing betaalt u op uw stortingen na uw 60ste geen belastingen meer.

Het is veilig omdat uw gespaard bedrag (premie exclusief instapkosten) voor 100% gewaarborgd is. Daarenboven zorgt een hoge gewaarborgde basisrentevoet die nog kan verhoogd worden met een eventuele winstdeling, ervoor dat uw kapitaal veilig aangroeit.

Na verloop van tijd zal ook het sneeuwbaleffect zijn werk doen en zal u uw kapitaal sterk zien groeien. U krijgt immers niet alleen interesten op het gespaarde kapitaal maar ook op de interesten uit het verleden.

Spaar vanaf nu elk jaar voor uw pensioen en geniet jaar na jaar van het fiscale voordeel!

Zo bouwt u op een zeer rendabele manier een aanzienlijk pensioenkapitaal op dat eveneens gewaarborgd is op einddatum!

Het is ook nooit te vroeg om te denken aan pensioensparen. Ook al bent u nog ver verwijderd van de pensioenleeftijd, toch kan pensioensparen nu al interessant zijn! Een pensioenspaarverzekering is immers een bijzonder voordelige formule om op een volstrekt veilige manier een aanzienlijk kapitaal op te bouwen.

U kan pensioensparen met een belastingvoordeel vanaf uw 18de tot en met uw 64ste.

U stort dan regelmatig een bedrag op een pensioenspaarrekening.

Pensioenspaarverzekering vs Pensioenspaarfonds

Een pensioenspaarverzekering biedt meer zekerheid dan een pensioenspaarfonds, maar een pensioenspaarfonds kan meer opbrengen.

Voor een pensioenspaarverzekering in de vorm van een tak-21 contract, geldt een garantie door het Bijzonder Beschermingsfonds voor Deposito’s en Levensverzekeringen.

Als een verzekeraar failliet zou gaan, zal het Fonds ervoor zorgen dat de verzekerde zijn geld terug krijgt. Deze garantie geldt voor een maximumbedrag van 100.000 euro per verzekeringsnemer en per verzekeringsonderneming, voor al uw tak-21 contracten samen.

Voor meer informatie, zie: www.bijzonderbeschermingsfonds.be.

Let op:

U kunt meestal zelf beslissen hoeveel u per jaar spaart maar u moet wel 10 jaar gespaard hebben om voor belastingvoordelen in aanmerking te komen. Beginnen voor uw 55ste is dus de boodschap.

Het is niet aangeraden om uw gespaarde geld voor uw 60ste op te nemen. Doet u dat toch, dan moet u extra belastingen betalen op het opgenomen bedrag (meestal 33%). Ga daarom goed na hoeveel geld u kunt missen vooraleer u het in pensioensparen steekt.

Vrijblijvende offerte

Vul ons offerteformulier in en wij bezorgen je graag een GRATIS vrijblijvende offerte op maat!


Offerteformulier / Pensioensparen

 

Offerte verzenden

Contacteer ons

Blijf niet met je vragen zitten en gebruik ons contactformulier, wij bieden je snel een antwoord.

 

Erifre Verzekeringen
Kouterstraat 56,
9140 Temse,
Belgium

Openingsuren

MA - DI - DO
van 9u30 – 12u30
en 14u00 - 18u00
’s avonds op afspraak

WO - VRIJ
van 9u30 – 12u30
namiddag op afspraak

ZA - op afspraak
ZO - gesloten

FSMA/CBFA-nummer 108547A   I   Ondernemingsnummer: BE0834 626 996   I   IBAN: BE15 0688 9238 0930